Amennyiben továbbra is ragaszkodsz ahhoz, hogy lakástakarékon keresztül szeretnél gyűjteni ingatlan céljaidra, akkor van egy jó hírünk a számodra. Már nem csak a Fundamenta áll előtted, mint választási lehetőség. A piacon másodiknak az OTP is megjelent a saját új szerződésével. Nézzük meg, hogyan sikerült.

Nagyon más szerződés

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a lakástakarékok 30%-os, 10 éves szerződés esetén akár 720 ezer forintos állami támogatásának megvonása némi „zavart okozott az erőben”. Sokan elkezdtek keresgélni, hogy ezentúl hol gyűjtsék az ingatlan céljaikhoz kapcsolódóan a pénzüket. Szóba jött az értékpapírszámla is például, de titkon mindenki várja, várta, hogy mit tudnak majd az új lakástakarékok.

És az igazi nagy kérdés az, hogyan tudják pótolni a megszokottá vált állami támogatást. Nos csakúgy mint a Fundamenta, az OTP is az ügyfélbónuszban látja a megoldást. Ráadásul kétfajta bónusz is elérhető, amely segítségével akár 25-os EBKM-et is elérhetünk. Ettől függetlenül szerintünk az új lakástakarékokat önálló új szerződésként kell kezelni, és nem a korábbiakhoz hasonlítani. Akkor jöjjenek a részletek:

Az új OTP LTP

A korábbi szerződéshez képest jelentős eltérés, hogy a minimális havi díj 10 ezer forintra emelkedett. Sőt a felső korlát is 20 ezerről 50 ezerre. A legrövidebb futamidő is 58 hónapra nőtt a korábbi 45 helyett. Vagyis kb. 4 év helyett inkább 5 évvel érdemes kalkulálnunk.

Az új szerződés sokkal inkább hajaz a kedvezményes hitelre, mintsem a magas kamatokra. Ami viszont nem változott, hogy ugyanúgy egy fix összegre szerződünk.

A különböző szerződéscsoport szerint ez lehet 1,4 millió és 7 millió forint között, vagy 3 millió és 15 millió forint közötti összeg. Ez utóbbi esetében legalább 120 hónapra, vagyis 10 évre kötünk szerződést.

Összegezve tehát, végre nem egy, hanem két lakástakarék közül választhatunk. Amennyiben elengedjük a múltat, és a 30%-os állami támogatást, akkor ez egy jó lehetőség lakás célra gyűjteni pénzt. Ha még érdekelnek konkrétumok, akkor keress fel minket! Segítünk, ahol tudunk.