A Babaváró hitel fantasztikus lehetőség, ehhez kétség sem férhet. Számos család számára olyan pluszt ad, amellyel éveket spórolhatnak meg maguknak egy saját lakás illetően. Azonban itt is akadnak olyan feltételek, amelynek meg kell felelni. Nem kell extra nagy dolgokra gondolni, de ezekkel azért legyél tisztában.

Az alapfeltételek

Azt gondoljuk, hogy most már azt mindenki tudja, hogy kizárólag házaspárok igényelhetik a Babaváró hitelt. Azzal sem lepünk meg senkit, hogy a hölgynek be kell töltenie a 18. életévét, de a 41-et már nem érheti el.

Alapfeltétel, hogy gyermek fog születni. Azt azonban sokan keverik, hogy hány babát vállalunk be a maximális 10 millió forintért. A szabályzat szerint 5 éven belül kell születnie egy babának. És ennyi. Ez nem a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, hogy a pénzösszeg összefüggene a gyermekek számával. Az viszont tény, hogy a visszafizetésben további kedvezmények várnak azokra, akiknek 2 vagy 3 babája lesz. Szóval lényeg a lényeg, elég mindössze egy megszületendő gyermek ahhoz, hogy a Babaváró hitel továbbra is kamatmentes maradjon.

A jövedelemigazolás

Bizony hiába nem kell fedezetet adni a hitelért cserébe, de azonban jövedelmet kell igazolni. És azt is fontos tudni, hogy a bankok külön-külön bizonyos helyeken különbséget tehetnek a Babaváró hitel odaítélésében. És bizony itt a bibi, Több banknál sem fogadják el jövedelemként az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szerint adózott munkabért. Ide sorolható például a Gránit Bank, és az UniCredit Bank is. Tehát ha neked ilyen jövedelmed van, akkor kerüld el ezeket a bankokat!

A hitelfelvétel folyamatát végig kell járni

Bár tudunk nem egy olyan esetről, ahol szinte azonnal mindent rendben találtak, de általánosan azért pár napba kerül, hogy megkapható legyen a Babaváró hitel. A folyamaton lehet gyorsítani, hogyha tisztában vagy az alábbiakkal:

  • Legyen nálatok az összes személyes okmányotok! (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya)
  • Amennyiben már babát vártok, és elmúlt a hölgy 12 hetes terhes, akkor vigyétek a terhes-gondozási kiskönyvet is
  • A fentebb említett jövedelemigazolást se feledd el

Most, hogy ezeket az információkat tudod, nem érhet meglepetés. De menj biztosra és keress fel minket! Mi minden ilyen jellegű ügyintézésben melletted állunk.