Érdekes hírek jutottak vissza hozzánk. Jobban mondva nem is annyira hír, mintsem általános vélemény. Sokan vacillálnak azon, hogy a Babváró hitel, vagy a Családi Otthonteremtési Kedvezmény a jobb? Igazság szerint a két lehetőségben van közös pont, de mégis teljesen mások. Viszont kimondottan jól egészítik ki egymást. Mutatjuk is, hogy miért!

CSOK-alapok

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény egy olyan remek lehetőség, amelynek segítségével akár 10 millió forintot is kaphatsz, hogy új otthonod legyen. Ahhoz, hogy ilyen vissza nem térítendő állami támogatást kapj, három feltételt kell figyelembe venni. A gyermekek számát, az ingatlan méretét és az ingatlan építését. Ahhoz, hogy lásd, mekkora összeget igényelhetsz, itt egy táblázat:

CSOK2019

CSOK2019

Így könnyen kivehető, hogy akár 10 millió forintot kaphatsz legfeljebb. Ehhez kell, hogy legyen három gyermeked, pontosabban 10 éven belül legyen. Így akár az is lehet, hogy 2 gyermekünk van és vállalunk még egyet. Ilyenkor pedig más lehetőségek is nyílnak előttünk.

Babaváró hitel

Például a Babaváró hitel. Jelenleg a legkeresettebb és legnépszerűbb banki szolgáltatás. Nem is csoda, hiszen alapfeltételeknek kell megfelelni (18 és 40 év közötti feleség, bejelentett TB viszony, állandó lakcím, stb.) és akár 10 millió forintot kaphatunk. Ráadásul mindezt fedezet nélkül. Pluszban előny, hogy ez egy olyan hitel, amelyre kamatot sem kell fizessünk (az állam állja), és a havi törlesztés legfeljebb 50 ezer forint lehet. További előnyökért kattints ide! Most, hogy tisztában vagyunk ezzel is hangoljuk össze a két lehetőséget.

Együtt a tuti

A fentiekből kiderül, hogy a Babaváró hitel, és a CSOK nem vetélytársak, hanem két olyan lehetőség, amelyet érdemes kihasználni. talán a legegyértelműbb az, hogyha van két gyermekünk és vállalunk még egyet. Ilyenkor ugyanis 3 gyermekre igényelhetjük a CSOK-ot, ami 10 millió forint. És mivel még egy baba fog születni, ezért a Babavár hitelt is megigényelhetjük, ami újabb 10 millió. Így havi 50 ezer forintból máris rendelkezünk 20 millió forinttal.

Ha ilyen lehetőségeket szeretnél magadnak és családodnak, akkor keress fel minket! Mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy Neked a legjobb feltételekkel valósuljon meg az ingatlan célú álmod.