Ahogy mindenki sejtette, nagy a rohan a Babaváró hitelért. Nem, minthogyha érkezési sorrendben osztanák, de azért ekkora „népszerűségre” nem számoltunk mi sem. Tény és való, még soha nem volt ekkora támogatottsága a fiatal családok otthonszerzésének. Nézzünk egy kicsit a dolgok mélyére, és járjunk utána, hogy mi történt az elmúlt időszakban!

Már sokan igényeltek

2019 július tizedikei MNB adatok szerint a bankok már majdnem ezer Babaváró hitel kérelmet továbbítottak feléjük. Ez azt jelenti, hogy naponta nagyjából 100 újabb fiatal pár szeretné megszerezni ezt a kedvező feltételű akár 10 millió forintot.

Ami még érdekesebb, hogy nagyjából 10 nap alatt már 200 körüli szerződés meg is köttetett. Ez pedig egy nagyon jó hír azoknak, akik most tervezik megigényelni a Babaváró hitelt. Akár 10 nap alatt is megkaphatják a pénzt. Ez azért ritkaság, pláne ilyen magas összegeknél.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (Novák Katalin) elmondása szerint a Babaváró hitelt igénylő házaspárok 88 százaléka a maximális 10 millió forintot igényelte.

További érdekesség, hogy van egy olyan család is aki, hármas ikreket vár, így ahogy megszületnek a babák, már egyetlenegy forintot sem kell törleszteniük. Ez azért nem semmi. A beszámoló szerint volt olyan házaspár is, aki hazatért külföldről, hogy éljen ezzel a lehetőséggel.

Miért vágj bele Te is?

Mert ha 5 éven belül szeretnél gyermeket, akkor ennél olcsóbb hitelt tényleg nem találsz. Bár most olcsók a hitelek (nézd meg a hitel.hu kalkulátorával), de egy fedezet nélküli kamatmentes hitellel nem lehet felvenni a versenyt.

A gyermekek születése után 3 évig pedig nem kell törleszteni. Ilyet egyetlen hitel sem tud. Nem feltétel, de ha megérkezik a második gyerkőc, akkor a tartozásunk 30 százalékát átvállalja az állam. Ez lehet akár több millió forint is. Amennyiben pedig megszületik a harmadik baba, akkor pedig letudtuk a hitelünket, és nem kell tovább törleszteni.

Mit gondolsz a Babaváró hitelt neked találták ki? Ha igen, akkor ne tétovázz és keress fel minket! Mi teljeskörűen tájékoztatunk, és segítünk Téged az adminisztratív folyamatokban (is).