Ahogy minden egyes vásárlás esetén, úgy a hiteleknél is nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az úgynevezett „apróbetűs” részekre. Rengeteg lakáshitel van a piacon, közülük nagyon sok jó. Viszont nagyon érdemes minden kis részlettel tisztában lennünk, mert bizony akadnak olyan kedvezmények, amelyeket csak akkor (vagy csak addig) kapunk meg, hogyha bizonyos feltételek teljesülnek részünkről. Jöjjön most pár gyakori példa, amelyek mondhatni gyakoriak:

A beérkező jövedelem

Sok bank ad olyan kedvezményt, amely arra vonatkozik, hogy egy fix összeg (jellemzően fizetés) rendszeresen érkezik a számlára. Viszont itt érdemes tudni, hogy a bankon belüli számlák közti átvezetés nem számít bele ebbe az összegbe. Tehát nem lehet a pénzeket ide-oda pakolászni, hogyha esetleg egy idő után kevesebb összeg érkezik a számlára. De kívánjuk, hogy mindenkinek folyamatosan növekedjen a bére.

A hitelfedezeti biztosítás

Ez egy nagyon hasznos szerződés. Ráadásul nem csak számunkra, hanem a pénzintézet számára is hasznos ez a szerződés, és éppen ezért ad bizonyos esetekben kamatkedvezményt. Történetesen, hogyha az adott pénzintézetnél kötünk egy ilyen szerződést, akkor szokott ez előfordulni. Mi is amellett vagyunk, hogy amennyiben hitelt veszünk fel, mindenképpen legyen egy legalább akkor értékű életbiztosításunk. Ez egy klasszikus win-win szituáció.

A lakásbiztosítás

Már számos banknál van lehetőség megkötni a lakásbiztosítást. Ennek vannak természetesen előnyei, hiszen így az engedményeztetés is sokkal gyorsabban lezajlik. A másik fele pedig, hogy a bankok természetesen jutalmazzák azt, aki nem máshova fizet ezért a szolgáltatásért, hanem hozzájuk. Nem minden esetben, de valamikor érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Persze érdemes kiszámolni minden esetben.

Számlahasználat

Amennyiben a bank által előírt mennyiségű tranzakció történik a bankkártyával, akkor azért is kaphatunk kedvezményeket. Ez persze lehet vásárlás, vagy internetes fizetés is. Hogyha rendszeresen használjuk, és nem készpénzben fizetünk, akkor mindenképpen érdemes erre a kedvezményre figyelnünk!

Dióhéjban ezek azok a tényezők, amellyel érdemes tisztában lennünk. Persze nem árt, hogyha szakértő segít minket ebben a témakörben, ezért keress fel minket! Folyamatosan azon leszünk, hogy a lehető legjobb lehetőségeket megtaláljuk Neked.