Azt már korábban is megbeszéltük, hogy a hitel előbb-utóbb belép az életünkbe. Mégsem mindegy, hogy ezt hogyan éljük meg. Ahogy az egész világon, úgy a hitelpiacon is hihetetlen mértékű fejlődésnek lehetünk szemtanúi. Most kicsit betekintünk a hitelek technikai fejlődésébe.

A legfontosabb teendő a hitelfelvétel előtt

Mielőtt berohannánk egy bankba vajon mi a legfontosabb teendőnk? Bizony, megtalálni a számunkra legkedvezőbbnek tűnő lakáshitel konstrukciót. Erre keresve sem találnál jobb lehetőséget, mint a hitel.hu kalkulátora. Személyre szabott beállítások mellett találhatjuk meg azt a hitelt, amelyre nekünk valóban szükségünk van, és anyagilag a leghatékonyabb megoldásnak tűnik. Számos lehetőségből választhatunk, ahogy látjuk, és bizony sok-sok millió forintos különbségek is kialakulnak egy-egy konkrét hitel ajánlat között. És akkor innen indul egy hosszadalmas folyamat…

A hitelfelvétel folyamata

Ez, az akár 2 hónapra is elhúzódó folyamat sok lépésből áll. Először is adásvételi szerződést kell kötni, majd bemenni a bankba begyűjteni a megfelelő papírokat, és kitöltve visszavinni. Majd indul a hitel elbírálás folyamata. Ha sikerült (azért az esetek többségében így van), akkor be kell menni a bankba és szerződni a bankkal. Utána már csak annyi van hátra, hogy teljesítsük a folyósítási feltételeket, és pár napon belül utalják is számunkra, vagy az eladó számára a pénzt. Így leírva sem egy rövid folyamat, hát még végigcsinálni. 🙂 Nézzük meg, hogyan lehetne rövidebb idő alatt letudni ezt a procedúrát!

Futurisztikus hitelügyintézés

Először is kezdhetnénk ezt a részt azzal a szlogennel, hogy a jövő már elkezdődött. Na azért ebben az értelemben nem olyan mértékű futurisztikus megoldásra kell gondolni, de már egy ideje elérhetőek a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek.

Ezek olyan hitelek, amelyeknek szigorú feltételrendszer teljesítése után kaphatják meg ezt a minősítést. Számos előnye mellett, ami az egyik legfontosabb számunkra, az nem más, mint hogy a papírok beérkezésétől (hiánytalanul, és hibátlanul) számított 2 napon belül el kell bírálni a hitelt. Ezzel azt érjük el, hogy a helyenként 2 hónapos hitelfelvétel folyamata akár 14 hétre is leszűkülhet.

Ez azért fontos, mert korábban (sajnos) több alkalommal előfordult, hogy a (nem feltétlen a bank hibájából) lassabb ügyintézés miatt, újra le kellett menni adásvételi szerződést módosítani. Sőt, volt, hogy emiatt hiúsult meg az ingatlanvásárlás. Amennyiben Fogyasztóbarát Hitelt választunk, akkor szinte biztosan nem kell ezzel a problémával szembesülni. És ez egy nagy lépés előre a gördülékeny ügyintézés érdekében.

Az igazi áttörés azonban várat még magára, de nem feltétlenül sokáig. Biztos Te is vásároltál már webshopban. Vannak pozitív és negatív élmények is biztosan, de a lényegét tekintve meglehetősen hatékonnyá, és gyorssá teszi a vásárlást.

Valami ilyesmit kell elképzelni, amikor a hitelfelvétel jövőjéről beszélünk. Persze nem feltétlen úgy kell ezt érteni, mint egy webshopot, hogy a megfelelő hitelnél rákattintunk a “kosárba” gombra, és mienk a hitel, de valami hasonló.

Gondolj bele, hogy mennyire zseniális, hogy otthon a gép előtt ülve az internet segítségével, és mondjuk, a hitel.hu kalkulátorával megtalálod az legjobb hitelt számodra. És innen pedig nem várnod kell, hanem azonnal elindul a hitelfelvétel folyamata, és mondjuk 3-4 nap alatt meg is kaphatnád a hitelt.

Ettől nem vagyunk nagyon messze, de azért a GDPR és a technikai fejlesztések nem teszik ezt egyszerűvé.

Köszönjük, hogy velünk tartottál ezen a kis futurisztikus utazáson. Amennyiben kérdésed van, tedd fel nekünk! Mi mindig naprakész, és előre látó javaslatokkal segítünk Téged.