Nagy a zsongás az új lehetőségeknél, ez nem is vitás. Mi magunk is folyamatosan bújjuk a híreket, számolgatunk, és igyekszünk alaposan a végére járni a dolgoknak. Ha minden stimmel, akkor a családosoknak, és nagycsaládosok tényleg jelentősen egyszerűbbé válhat az élete. Most meg is mutatjuk, hogyan érdemes élni majd ezzel a lehetőséggel.

Az új támogatási rendszer

  1. július elsejétől nagyon nagy előnyök jöhetnek, amellyel érdemes élni. Először a családvédelmi akcióterv keretein belül minden 18-40 év közötti hölgy 10 millió forint kamatmentes szabad felhasználású hitelt igényelhet. Az első gyermek születése után 3 évre fel tudjuk függeszteni a törlesztést, amely legfeljebb havi 50 ezer forintunkba kerülne. A második gyermek megszületése után 30%-ot elengednek a tartozásból, míg a harmadik gyermek születése után a teljes tartozás megszűnik.

A meglévő hiteleseknél más kedvezmény jár. A második gyermek születés után az állam 1 millió forintot átvállal a hiteltartozásból, a harmadik gyermek után újabb 4 millió forintot. Majd az őket követő gyermekek után további 1-1 millió forintot fizet ki helyettünk az állam.

És még itt van nekünk a CSOK. Ezen a képen látható, milyen feltételek mellett, mekkora egyszeri állami támogatást kaphatunk:

Sőt, ehhez kapcsolódóan kedvezményes 10 millió forint hitelt is kaphatunk, ha van két gyermekünk. Amennyiben 3 gyermek van a családban, akkor pedig akár 15 millió forintot is. Na, most hogy felsoroltuk ezeket összegezzük gyorsan!

Ezekre figyeljünk!

Tegyük fel, hogy van 2 gyermeke egy 30-30 éves házaspárnak. És elérkezik 2019 július elseje. Rögtön érdemes felvenni a családvédelmi akcióterv keretében a 10 millió forintot. Amennyiben terveznek még egy gyermeket, akkor e mellé még 10 millió forint CSOK-ot, hiszen 10 év van arra, hogy megérkezzen a harmadik gyermek. Ez így már 20 millió forint.

E mellé fel tudunk venni 15 millió forint kedvezményes hitelt. Ez így összesen 35 millió forint, amelyből lényegében 20 millió nem kell visszafizetni. Ez több, mint jó ajánlat.

Pontos, egyéni számításokért keress fel minket! Mi mindent kiszámolunk Neked, és a legjobb ajánlatot tesszük le az asztalodra.