Vettél már fel jelzáloghitelt? Még csak most fogsz? Ebből a szempontból teljesen mindegy, Mindenki, aki előbb vagy utóbb hitelhez folyamodik, egyet akar. A lehető legolcsóbban „kijönni a buliból”. Látszólag ez szemben van a bankok érdekeivel, de azért a valóságban ez nem így van. Most megmutatunk pár trükköt, amellyel jobban jössz ki egy hitelből, mint a legtöbb ember!

Rögtön válassz jól!

Lehet sablonos, amit mondunk, de ettől még maximálisan igaz. Rengeteg pénzt jelent már az is, hogy a lehetőségekhez képest is a számodra leginkább kedvező ajánlatot válaszd ki. Természetesen a bankok sem úgy hirdetik a hiteleiket, hogy 10 millió forintra 15 milliót fizetünk vissza, míg a másik helyen pedig 17 milliót. Ezzel persze semmi baj sincsen, mindössze egy olyan terepet kell találni, ahol egy egyértelmű összehasonlítást el tudunk végezni. Mi megtaláltuk. A hitel.hu kalkulátora minden fontos szempont szerint összehasonlítja számunkra a hiteleket, és egy kalkuláció után mindenki láthatja, hogy egy 5-6 millió forintos lakáshitel esetén is mekkora eltérések lehetnek.

Régi a hiteled?

Most egy kicsit azokhoz szólnánk, akik már régebben vettek fel hitelt. Ugye nem maradunk benne egy rossz (???), pontosabban drága hitelben. Sokan vannak, akik csak irigykedve néztek, hogy nekik milyen drágán lehetett hitelt felvenni az elmúlt pár évben bezzeg milyen olcsón. Ez tény, és nem is vitatkozunk vele. De ilyenkor nem szomorkodni kell, hanem cselekedni! Menjünk fel a hitel.hu oldal kalkulátorához, állítsuk be a hitelkiváltás opciót, és számoljunk egyet. Amennyiben találunk olcsóbb hitelt, mint amilyenünk jelenleg van, akkor pedig nincs más dolgunk, mint bejelentkezni, és kiváltani a lakáshitelt olcsóbbra. Szintén akár több millió forintot tudunk így megspórolni. Ne tétlenkedjünk.

Nem csak rendszeres díj létezik

A banki hitelek egyik alapszabálya, hogy minél rövidebb idő alatt fizetjük vissza, annál jobban járunk. Tény, hogyha egy 10 millió forintos hitelt 15 évre veszünk fel, akkor a havi törlesztésünk magasabb, mintha 20 évre vennénk fel. Viszont összességében kevesebbet fogunk visszafizetni, mint a hosszabb távon. tehát igazság szerint már a futamidő rövidítésével is olcsóbbá tesszük a hitelünket.

Ami viszont még ennél is érdekesebb az a bizonyos hitel előtörlesztés. Ennek az a lényege, hogy a rendszeres havi törlesztésen felül egy nagyobb összeget befizetünk a banknak. Korábban végeztünk már számításokat azzal kapcsolatban, hogy tényleg több millió forintot tudunk a saját zsebünkben tartani ezzel. Kattints ide a részletekért.

De miből törlessz elő?

Számos olyan lehetőség adódik a legtöbbünk előtt, amely lehetővé teszi, hogy egy nagyobb összeget gyűjtsünk össze. Pláne 20 év alatt, hiszen átlagosan 20 évre szoktunk felvenni egy jelzáloghitelt. Vegyük csak a legkézenfekvőbb lehetőségeket!

Itt lehet a Családi Otthonteremtési Kedvezmény. A gyermekeink számától, és az ingatlantól függően 600 ezer és 10 millió forint közötti összeg ütheti a markunkat, amelyet nem kell visszafizetni az államnak. A részleteket itt találod.

A Babaváró hitel is egy olyan lehetőség, amelyet érdemes lehet felvenned. A maximálisan igényelhető összeg itt is 10 millió forint. Itt legfeljebb havi 50 ezer forintot kell rá törleszteni, amivel biztosan jobban járunk, mint egy piaci kamatozású hitellel.

Ne feledkezzünk meg a különböző lakás megtakarításokról sem! (LTP, NOK, Értékpapríszámla)

És ne feledjük el azokat az életszerű lehetőségeket sem, mint például, hogy egy tragédia után öröklünk. Vagy egy ennél sokkal szebb ok a pénzhez jutásra, hogy a cégünktől egy nagy prémiumot kapunk. Ezek mind-mind olyan lehetőségek, amelyet ha nem egyből elköltünk, hanem a hitelbe forgatjuk, akkor sokkal jobban járunk.

Amennyiben érdekelnek ilyen lehetőségek, keress fel minket! Mi mindenről pontos tervet készítünk Neked. Így garantáltan jól fogsz járni.