Szinte biztosan mindannyiunk életében eljön az az idő, amikor olyan ingatlannal kapcsolatos célunk lesz, hogy hitelt kell felvennünk hozzá. Ezzel az ég egy adta világon semmi baj nincsen. Mi most azt mutatjuk meg, hogyan lehet ezt úgy csinálni, hogy anyagilag a lehető legjobban jöjjünk ki ebből a projektből.

Rögtön jó hitelt válasszunk!

Bár elcsépeltnek tűnhet ez a mondat, de mégis fontos kihangsúlyozni. Sajnos még mindig sokan az alapján választanak, hogy hol vezetik a bankszámlájukat, vagy melyik cégnél dolgozik valamilyen ismerős.

Mind a kettő indok finoman fogalmazva is pénzügyi szempontból indokolatlan. Sokkal jobb, hogyha egy független összehasonlítás után választjuk ki azt a bankot, amely a hitelünket fogja nekünk nyújtani. A tét pedig nem kicsi. Hasonlítsunk össze egy 20 éves 15 millió forintos hitelt!

A legolcsóbb lehetőségünk havi 76.809 forintba kerül, és a 20 év alatt 18.643.431 forintba. Ezzel szemben, ha a fent említettek szerint pont abban a bankban dolgozik az ismerősünk, aki ilyen feltételek mellett a legdrágább, akkor fizethetünk 91.689 forintot havonta. Összesen pedig 22.104.253 forintot. Igen jól látod a különbség majdnem 3,5 millió forint.

Törlesszünk hamarabb nagyobb összeget!

Számos lehetőség adódik előttünk, amellyel a meglévő hitelünk mellett tudunk úgy pénzt gyűjteni, hogy azzal a hitelünket még olcsóbbá tegyük. Elég csak arra gondolni, hogy az évvégi bónuszainkat nem elköltjük karácsonyi ajándékra, hanem elhelyezzük egy TBSZ számlán. Vagy kihasználjuk az állam adta lehetőségeket, és indítunk egy lakástakarékot. Ott sem mindegy, hogy melyiket választjuk, itt tudsz kalkulálni.

Számoljunk ki egy példát! Indítsunk az előző legolcsóbb hitel mellé egy 4 éves havi 20 ezer forintos lakástakarékot (azért havi 20 ezrest, mert itt tudjuk kihasználni a maximális 72 ezer forintos állami támogatást)! 4 év után, ha csak a lakástakarék megtakarítási részét nézzük 1.300.680 forintunk gyűlik össze. Ez betörlesztjük a hitelünkbe. Közelítő számításaink szerint így az 5. év végére 11.211.069 forint marad a tőketartozásunk. Ez azt eredményezi, hogy a hiteledet 217 hónap alatt fizeted vissza, és nem 240. Azaz megspóroltál 23­x76.809 forintot, de ebből levonjuk a 48­x20.000 forintot (lakástakarék). Így a tényleges plusz nyereséged 1.766.607-960.000= 806.607 forint. A jó hitelválasztással együtt 4,5 millió forint marad a zsebedben.

Ha ilyen ötletekre, és valódi nyereségre van szükséged keress fel minket! Mi megmutatjuk neked hogyan tudsz ilyen előnyökre szert tenni.