Objektíven megközelítve a hitelek, tényleg nem tudunk mást mondani, minthogy valóban olcsók. Alacsonyak a kamatok, hiszen akár 2% THM alatti szerződést is tudunk kötni. De egy 3-4%-os hitel sem nevezhető drágának. Gondoljunk csak bele abba, hogy egy jó 10 éve vastagon 10% feletti kamatok mellett vettek fel hitelt az emberek. Na, de ezt most mindegy is. Megmutatjuk, hogyan érdemes a hitelt legyen az bármilyen olcsó is, még olcsóbbá tenni. Meg fogod látni, hogy micsoda jó lehetőségek állnak előtted. Ráadásul ennek az olcsóbbá tételnek több módja is van.

Az első a hitelkiváltás

Ahogy nézegetjük a különböző statisztikákat, még mindig azt látjuk, hogy sokan benne ülnek a drága (és tényleg drága) hitelükben. Ez több ok miatt is lehet, de mi egyiket sem értjük meg igazán. Persze egyszerű csak úgy beleállni egy menettempóba, és minden hónapban utalni, de nem szabad. Folyamatosan érdemes figyelni az új szerződéseket, mert számos élethelyzet adódik, amikor akár több millió forintot spórolhatunk meg, ha nem maradunk tétlenek. Erről korábban itt is írtunk.

Javaslat: Még akkor is, ha van hiteled, figyeld a friss fejleményeket a hitelekkel kapcsolatban! Sok pénzt érhet Neked. Vagy csak keress meg minket, hogy tudunk-e Neked olcsóbb hitelt javasolni!

Rögtön olcsó hitelt vegyél fel!

Nem klasszikus olcsóbbá tétel, mégis feltétlen kell erről szólnunk pár szót. Az egyik legjobb módja a spórolásnak ugyanis az, hogyha rögtön nem egy drága hitelbe gabalyodunk bele, hanem egy kedvező kondíciókkal rendelkezőbe. Ebben a legnagyobb segítség a hitel.hu kalkulátora.

Számos alkalommal írtunk róla, hogy bizony súlyos forint milliókat tudunk magunknál tartani. És mielőtt bárki mást gondolna, nem csak egyes bankok között van ilyen jelentős eltérés, hanem az adott bankon belül is.

Most nem készítenénk egy külön próba számítást, ezt meghagyjuk inkább Neked. Hiszen még van bőven miről írnunk, mint például a hitel előtörlesztés.

Fizesd ki hamarabb a hiteledet!

A legegyszerűbb módja, hogy bármilyen hitelt olcsóbbá varázsoljunk az a hitel előtörlesztésen keresztül lehetséges. Nem is gondolnánk elsőre, hogy valóban mekkora összegeket tudunk spórolni azon, hogyha a rendszeres törlesztésen felül is utalunk a banknak pénzt. Itt az ideje, hogy erre számoljunk is egy kicsit! Tegyük fel, hogy felveszünk 25 évre egy 14 millió forintos hitelt. Először nézzük meg, hogy aktuálisan erre mennyit kéne havonta fizetnünk, irány a hitel.hu kalkulátora!

A Budapest Bank Forint Alapú Piaci Kamatozású Egyenlítőhitele az első ajánlat, amelyet meglátunk, és ez 3,31%-os THM mellett havi 68.298 forintról szól. Ez egy abszolút jó hitelnek mondható, de tegyük most még jobbá!

Azt elöljáróban fontos tudni, hogy számos lehetőségünk adódik arra, hogy megfelelő helyen pénzt gyűjtsünk a lakáscéljainkra. Ilyen például az értékpapírszámla, vagy a megújult lakástakarék is. Az itt felhalmozott tőkét pedig forgassuk be a hitelünkbe. A számok önmagukért beszélnek. Számoljunk egy olyan példát, hogy a hitelünk 10. évében előtörlesztünk 2 millió forintot. Ez se nem magas, se nem alacsony összeg.

Nos, abban a pillanatban, hogy a bank elkönyvelte a hozzá beérkezett pénzt az aktuális hiteltartozásunk máris lecsökken 7.732.134 forintra. Ez azért fontos, mert így az eredeti 300 hónap helyett mindössze 256 alatt letudjuk a hitelünket. 44 hónapot spórolunk meg! Márpedig 44*68.298= 3.005.112 forint. Ugye, hogy megéri?

Ha kérdésed van, vagy ilyen trükköket szeretnél alkalmazni, akkor keress fel minket! Mi azonnal akcióba lendülünk.