Eljött az idő, hogy megszerezzük a saját ingatlanunkat? Akkor rendkívül lelkesen és vidáman vágunk bele a tervezésbe, és a megvalósításba, hiszen minél hamarabb ott szeretnénk álomra hajtani a fejünket. A végére azonban már a legtöbben nyűgösek vagyunk, és kiül ránk a „csak legyünk már túl rajta” érzés. Ezt elkerülendő tegyük egyszerűbbé a saját életünket, Csináljuk a leghatékonyabban a hitelfelvételt!

Készítsünk előminősítést!

Törzsolvasóink már akkor is tudják ezt, hogyha álmukból felébresztik őket. 🙂 A hitel előminősítés legyen a kezdő lépésünk. Olyan evidens, és annyira megkönnyíti az életünket. Besétálunk a bankba, kikérjük a megfelelő papírokat, beszerezzük a szükséges igazolásokat. Időnk van bőven, hiszen nem köt minket az adásvételi szerződés határideje.

Ezután pedig pontosan tudjuk, hogy mekkora hitelt vehetünk fel. Tudjuk a futamidőt is majd úgy álltani, hogy a legjobban jöjjünk ki. És ami még nagy előny, tudni fogjuk, hogy milyen értékű, mekkora ingatlanban gondolkodjunk. Meddig nyújtózkodhatunk.

A tulajdoni lapra nagyon figyeljünk!

Nagyon fontos, hiszen számos ingatlan vétel úszott el már emiatt. Még a szerződéskötés előtt győződjünk meg róla, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan tényleg tehermentes-e a valóságban a közös költség, és közüzemi tartozások szempontjából. Ezeket ugyanis rendezni és töröltetni kell, és ez 30 napba is beletelik. Ami akkor nem szerencsés, hogy emiatt jár le az adásvételi határidő…

A másik kellemetlenség lehet az, hogy a tulajdoni lapon máshogy van bejegyezve az ingatlan állapota, mint a valóságban. Ez szinte mindenhol azonnali kizáró ok lehet. Ilyen lehet az, hogy lakóingatlannak használnak egy épületet, de valójában az egy zártkert az ingatlan.

Az adásvételi szerződés buktatói

Ha eljutottunk oda, hogy meg van a vásárolandó ingatlan, és készülődhetünk a szerződés aláírására.

Nagyon fontos, hogy előtte a bankból kikérjük az a dokumentumot, amely tartalmazza, hogy mit várnak el tőlünk. Láttunk már nem egy olyan esetet, amelynél bizony újra kellett írni az adásvételi szerződést, és ez anyagilag is felesleges plusz kiadás. Az időről már nem is beszélve.

Szintén érdekes lehet, hogyha a személyes okmányaink érvényessége lejártak. Senki nem szokta naponta nézegetni, hogy érvényesek-e az okmányai ezt tudjuk. De ilyen művelet előtt mindenképpen tegyük meg!

Amennyiben ezeket a buktatókat elkerüljük, vagy megelőzzük, akkor tulajdonképpen semmiért nem kell aggódnunk.

Keress fel minket! Mi segítünk abban, hogy tényleg gördülékeny legyen a hitelfelvételed.