Bár oldalunkon jellemzően a lakossági hitelekről beszélünk és írunk, de azét nem mehetünk el szó nélkül a vállalati szektor mellett sem. Tudjuk, hogy olvasóink jelentős része cégtulajdonos is. És arra gondoltunk, hogy most nekik kedveskedünk egy olyan cikkel, ami lehet, hogy új lehetőséget mutat nekik. A vállalati hitel ugyanis nem feltétlen bonyolultabb, mint egy lakossági. Vágjunk is bele!

Miért érdemes vállalati hitellel foglalkozni?

Ahogy elkezdtük vizsgálgatni a vállalati hiteleket, és a tapasztalatainkkal összevetettük érdekes dologra lettünk figyelmesek. Nálunk sokan túl bonyolultnak tartják, és máshogy oldják meg, hogyha a vállalatnak tőkére van szüksége.

Nagyon sokan vannak, akik a magánvagyonuk terhére (értsd a saját ingatlanra) vesznek fel hitelt, és ezt a pénzt teszik be a cégükbe. Ezt mi tartjuk szerencsésnek, hiszen itt vannak a vállalati hitelek. Kimondottan projektekre is lehet kérni, akár fokozatos kifizetéssel is. Szóval, egy nagyon jó megoldás lehet, hogyha pontosan felépített üzleti tervünk van.

Mivel ezzel sokan tisztában vannak, ezért el is indult a bankok részéről is egy verseny, hogy lazítsák kicsit a szabályokat, és minél nagyobb tőkét tudjanak kihelyezni a vállalatok számára, És ennek meg is van az eredménye.

Folyamatos növekedés

2018-ban még soha nem tapasztalt összegű hitel került folyósításra a vállalkozások számára, hiszen az MNB adati szerint nettó 930 milliárd forintról beszélhettünk a decemberi hónap nélkül. A nettó jelen esetben azt jelenti, hogy ennyivel több hitelt folyósítottak a pénzintézetek, mint amennyit visszatörlesztettek. Már a sokat emlegetett nagy válság előtt sem beszélhettünk ilyen magas számokról, hiszen még 2006-ban is „mindössze” 871 milliárd forintot jegyzett fel a Magyar Nemzeti Bank.

Érdekesség: A hihetetlen növekedést mutatja, hogy 2015-ben -453,1 milliárd forint volt ez az összeg, amely most 930 milliárd forint.

Ez annak köszönhető vélhetően, hogy a cégek stabilabbak, és rengeteg lehetőséget látnak a fejlesztésekre. Jó, hogyha a gazdaságba pénz áramlik, hiszen ez egy belső fejlődést generál. Mi a magunk részéről azt mondjuk, hogy legyen szó akár személyi kölcsönről, akár jelzáloghitelről, vagy vállalati hitelről, keress fel minket! Szakértőink azon lesznek, hogy a lehető legjobban járj vele.