Már két hónapja lehet igényelni az úgynevezett Falusi Családi Otthonteremtési Kedvezményt. Erre a remek kezdeményezésre nagy szükség volt, mert a sima CSOK számos helyen nem elérhető. Ez viszont nem mondható el a falusi CSOK-ról, hiszen itt tényleg a kisebb települések vannak a fókuszban. Nézd meg kik lehetnek a falusi CSOK nagy nyertesei! Lehet, hogy Te is köztük vagy.

Hol is lehet igényelni?

A falusi CSOK 2486 településen lesz igénybe vehető,  egy régebben közzétett végleges lista alapján. Ezt a listát ide kattintva találod. A legtöbb település, összesen 329 darab Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, amely így magasan vezeti a listát, utána 60 településsel lemaradva Baranya következik. A megyei lista végén Csongrád (44 település), Komárom-Esztergom (45) és Jász-Nagykun-Szolnok (53) megye áll. Pest megyében bár 62 településen érhető el majd a kedvezmény, a főváros környéki ingatlanpiacon nem fog jelentős változást okozni várhatólag. Tehát a falusi CSOK igazi nyertesei az itt megjelölt listán található településen élnek. Vagy itt fognak ingatlant építeni, vásárolni.

Szűkítsük a kört!

A falusi CSOK feltételeiből kiderül, hogy a használt lakásokra éppúgy igényelhető a pénz, mint az új építésűekre. Így azon ingatlantulajdonosok, akik éppen azon gondolkoztak, hogy építenének egy új ingatlan, vagy vennének egyet és felújítanák, azok számára nem is jöhetett volna jobbkor ez a lehetőség.

Vidéken azért nem annyira ritkaság, hogy valakiknek 3 gyermekük is születik. Nos, ők most 10 millió forinttal is kalkulálhatnak akár. Arról már nem is beszélve, hogyha még csak 2 gyermek született meg, és úton van a harmadik, akkor a Babaváró hitel további 10 millió forintot jelent (amelynek nem is kell igazolni a felhasználását). Ez a kettő együtt már 20 millió forint, amelyből szépen lehet építkezni, vagy felújítani.

Igazság szerint a falusi CSOK-nál az a kulcskérdés, hogy azon a településen, ahol ingatlanba gondolkozol, lehet-e igényelni. Ha igen, akkor nincsen más dolgod, mint minket felkeresni! Mi minden másnak utánajárunk, hogy minél hamarabb megkapd a pénzt.