Ez mindig nehéz kérdés. A Babaváró hitel egy nagyszerű lehetőség. De adódik a kérdés, hogyha sokak által elérhető nagy összegű támogatással vajon tényleg könnyebb megszerezni egy ingatlant? Nézzük meg az érveket por és kontra! Minden információt megadunk, hogy egyértelműen állást tudj foglalni.

Miért Babaváró hitel?

Azért a Babváró hitel az egyértelmű sláger, mert semmilyen fedezetet nem kell hozzá adni. Ráadásul olyan hitel, amelyre kamatot sem kell fizetni. Akkor kaphatjuk meg, hogyha hitelképesek vagyunk, és 5 éven belül születik egy babánk. Ezek azért nem teljesíthetetlen feltételek.

És ha még ennyi nem lett volna elég, akkor két és három gyermek után további óriási kedvezményeknek lehetünk részesei. A második gyermek után a tartozásunk 30 százaléka eltűnik. És amennyiben a harmadik baba is megérkezik, akkor a teljes tartozásunk lenullázódik.

Hogyha ezeket összesítjük, akkor egyértelműen azt tudjuk mondani, hogy igen tényleg könnyebb a Babváró hitel miatt, a Babaváró hitellel saját otthonhoz jutni.

Nehezebb is?

Nos, erre azt tudjuk mondani, hogy első kézből nem. Miért is lenne nehezebb hitelt felvenni,hogyha relatíve ajándékba kapunk 10 millió forintot? Persze nem ajándék, hiszen havonta legfeljebb 50 ezer forintot vissza kell utaljunk a banknak. Itt írtunk róla, hogy miért nem annyira túlzó az ajándék kifejezés.

A Babaváró hitelnek (kiegészülve a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel) van másodlagos hatása is. Mégpedig az, hogy ez megtolja az ingatlanok árát felfele. Ha mi lennénk egy ingatlan eladói. és tudnánk, hogy az emberek relatív könnyen juthatnak plusz 10 millió forinthoz, akkor a mi tollunk is vastagabban fogna.

Viszont az is tény, hogy nagy mértékű növekedés nem történt a magyar ingatlanpiacon. Pláne nem úgy, hogy 5-7 millió forinttal emelkedtek volna az árak.

Ezért azt mondhatjuk, hogy nem nehezebb egyáltalán új otthonhoz jutni, mint korábban, hanem könnyebb.

Hogyha Te is szeretnéd meglovagolni ezt a lehetőséget, akkor nincs más teendőd, mint felkeresni minket. Érdeklődj még most! Mi pedig azonnal munkának látunk, hogy minél hamarabb az új otthonodban hajthasd álomra a fejedet.