Miért tudsz jó hitelt felvenni?

Bár kimondottan előnyös a helyzet most arra, hogy hitelt vegyünk fel, mégis sokan aggódnak. Félnek, hogy nem tudják visszafizetni, nem felelnek meg a bankok elvárásainak, mi történik, ha drágul a hitel, és hasonlók. Mi viszont összegyűjtöttük azokat az indokokat, amelyek megmutatják, hogy most tényleg sokkal nagyobb biztonsággal vehetünk fel hitelt, mint máskor.

Olcsók a hitelek

Nem kell nagyon messzire visszamenni, hogyha drágább hiteleket akarunk találni. 2008 magasságában egy átlagos jelzáloghitel 14-16%-os THM-mel tudtunk hitelt felvenni. És itt forinthitelről beszélünk. A devizahiteleket nem sorolnánk ide, mert ott még ugye az árfolyamkockázattal is kell számolni, amiről a svájci frank hitelesek tudnának mesélni. 🙁 Jelenleg azonban 3-4% körül. Mondani sem kell, hogy ez mekkora különbség…

Mert megtalálod a legjobbat

Óriási segítséget jelent, hogy már nem kell bankról-bankra járkálni, vagy a hirdetéseket figyelni, hogy melyik bankba menjünk. Hiszen itt van nekünk a hitel.hu kalkulátora, amely használata teljesen egyértelmű, és egyszerű. Egy közhellyel élve egyszerű, de nagyszerű. Számos alkalommal írtunk már róla, hogy bizony akár több millió forintot is nyerhetsz azzal, hogy rászánsz pár percet, és itt megnézed, hogy valóban melyik hitel lesz neked a legolcsóbb. És azt is meg tudja mutatni a kalkulátor, hogy nem csak most melyik hitel az olcsó, hanem, hogy később is melyik marad ez.

Hosszú is lehet a kamatperiódus

Amennyiben az a legnagyobb félelmünk, hogy egy esetleges kamatemelkedés miatt nagyon megugrik a törlesztőnk, akkor erre is van megoldás. Az előbb is említettük, hogy a kalkulátor ebben is tud segíteni. Kalkuláljunk úgy, hogy hosszú kamatperiódust választunk legalább 5, de inkább 10 éveset. Ilyenkor ugyanis a havi törlesztőnk nem változik addig, amíg tart a kamatperiódus.

Ne lepődjünk meg, hogy ezek a hitelek kicsit drágábbak, mint azok, amelyekre csak 3, vagy 6 hónapos a kamatperiódus. Erre mondjuk, hogy a biztonságnak ára van. De nem kell horribilis összegekre gondolni. Ha kérdésed van, keress meg minket! Mi segítünk Neked, megtalálni az optimális megoldást.