Akadnak, akik félnek a személyi kölcsönöktől, hitelkártyáktól, és persze akadnak olyanok is akik egy jó lehetőséget látnak benne. Te mit gondolsz? Egyáltalán mennyire ismered a személyi kölcsönöket? A cikk végére határozott véleményed lesz, ezt megígérhetjük.

Miért könnyebb most a személyi kölcsönt felvenni?

Igazság szerint több okra is visszavezethető, hogy miért egyre népszerűbb ez a fajta hitel. Először is a hitel kamatai szépen közeledtek a szabad felhasználású jelzáloghitelek kamataihoz. Mivel a bérnövekedés évek óta nyomon követhető, ezért egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy így vegyenek fel hitelt. Többek között azok is, akik nem rendelkeznek saját ingatlannal, és így nem kell dologi adóst bevonni az ügyletbe. Hiszen a jövedelmük bőven hitelképes.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy mivel nincs ingatlanfedezet, ezáltal értékbecslés sem. Ez azért fontos, mert így jelentősen lerövidül a hitelfelvétel folyamata. Sőt, akad olyan bank is, ahol, ha minden papírunk rendben van, akkor akár már aznap megkaphatjuk az igényelt kölcsönt.

A személyi kölcsönöknél ráadásul választhatunk végig fix kamatozású hitelt is, tehát egy teljesen biztonságos és kiszámítható megoldás lehet a legtöbb esetben.

Mire szoktak személyi kölcsönt felvenni?

Érdekes kérdés, hiszen a személyi kölcsön teljesen szabad felhasználású. Számunkra is a meglepetés erejével hat, hogy sokan ingatlan felújításra vesznek fel kölcsönt, holott erre a lakástakarék jobb megoldás, hiszen 30%-os állami támogatás jár a befizetéseink után.

Augusztus, és szeptember környékén logikus, hogy az iskolakezdéssel kapcsolatban sokan fordulnak személyi hitelhez, hiszen ez nem egy olcsó mulatság, ráadásul, ha másik városba jár a gyermek, akkor ilyenkor 2 havi kauciót is le kell tenni az albérlethez, a tandíjról már nem is beszélve.

Szintén gyakori hitel igénylési cél, amikor egy pár esküvőt tervez, és a családi támogatás nem olyan mértékű, mint amekkorára szükség lenne. Ez alapból azért is lehet egy jó megoldás ilyenkor, mert a menyasszonytánc ennek a jelentős részét vagy az egészet vissza is hozhatja az ifjú pár számára.

Hogyan válasszunk személyi kölcsönt?

Természetesen itt sem javasoljuk, hogy berohanjunk az első bankba, amelyet meglátunk, és elkezdjünk intézkedni. A személyi kölcsönöket is olyan alapossággal vizsgáljuk meg, mint mondjunk egy jelzáloghitelt.

Ahogy elvárható az oldalunktól természetesen a cikken felül nagyobb segítséget is adunk egy esetleges személyi kölcsön felvételéhez. Egy kalkulátort, amelyet itt találsz. Használata egyszerű és letisztult, a kötelező adatok között mindössze elég, ha megadjuk, hogy mekkora összeget szeretnénk felvenni, mekkora időre és a nettó keresetünket. És már lehet is kattintani a szürke „adatok betöltése” gombra.

Végezzünk egy gyors számítást!

Egy próbakalkuláció segítségével megmutatjuk, hogy mennyire fontos a megfelelő hitelpiaci körültekintés. Állítsuk be a kalkulátorba, hogy 1 millió forintot szeretnénk felvenni 42 hónapra, és legyen mondjuk a nettó bevételünk 250 ezer forint. Természetesen nem szerepelünk a KHR listán, hiszen az alapból kizáró ok a hitelfelvételnél.

Amint megjönnek az eredmények, azonnal láthatjuk, hogy a legolcsóbb ajánlat havi 29.757 forintról szól, és fix kamatozású kölcsönt. Ezzel szemben a legdrágább már havi 43.856 forintunkba kerülne. Havonta „buknánk” 14.099 forintot, ami 42 hónap alatt összesen 592.158 forint. Ez a pénz inkább maradjon Nálad.

Keress minket bátran, hogyha bármi kérdésed van, vagy szeretnél személyi kölcsönhöz folyamodni! Legjobb szakembereink a segítségedre lesznek, és megtalálják Neked az ideális megoldást.