Mindenkit izgat, hogy az idei évben mi fog történni a lakáspiacon? Ezzel mi magunk is így vagyunk. Hogyan alakulnak az eladások-vételek? Mennyien fognak hitelhez folyamodni? És igazság szerint ez az érdekes nagyon. Többen is végeznek reprezentatív kutatásokat, így mi most ebből csemegéztünk egy kicsit.

Egyes érdekes kutatás

A hvg.hu oldalon olvastuk, hogy egy kutatásban megkérdezett emberek 13%-a vásárolna ingatlant, míg 9 százalékuk eladna. Ez lehet kevés és sok is, Kérdés, hogy mennyi embert kérdeztek meg, milyen korosztályt és ilyenek…

Ami viszont ennél érdekesebb, hogy a megkérdezettek 64 százaléka, vagyis majdnem az emberek két harmada hitel segítségével tervez új ingatlanhoz jutni. Ráadásul a lakás vásárolni szándékozók 70%-a saját magának venne ingatlan 18% a gyermeknek, és mindössze 12% venne befektetési célból. Mi lehet annak az oka, hogy akik új lakásba gondolkoznak, saját maguknak vennének?

Az állami támogatások

Azért, mert talán még soha nem volt ekkora támogatás arra, hogy saját ingatlanhoz jussunk. Nézzük meg őket. Először is itt van nekünk a sokadszorra megújuló Családi Otthonteremtési Kedvezmény. A gyermekink számtól, és az ingatlantól függő, vissza nem térítendő állami támogatás elérheti a 10 millió forintot is. Íme, egy táblázat a CSOK-ról:

Emellett itt van még a július elsejétől induló családvédelmi akcióterv is, amelynek keretében újabb 10 millió forintot kaphatnak a 18-40 év közötti hölgyek, a részleteket itt találod. Szóval mi hozza meg a kedvet az ingatlan vásárláshoz, ha nem ez?

Az olcsó hitelek

Igen, elengedhetetlen, hogy olyan kedvező feltételekkel vehetünk fel hiteleket, amelyről 10 éve álmodni sem mertünk. A THM értéket akár 2 százalék alá is tudjuk szorítani. Viszont ahhoz, hogy Te is konkrétan tudd, milyen olcsó hiteled lehet, menj fel a hitel.hu oldal kalkulátorára, és számolj egyet magadnak. Az itt megkapott eredmények magukért beszélnek, de azért nem árt, hogyha egy szakértővel is átbeszéled a lehetőségeidet. Éppen ezért keress fel minket! Megígérjük, hogy csupa hasznos információval, és tippekkel fogunk segíteni.